Viajar y escribir nos hace libres; el conocimiento no es un patrimonio del individuo, sino que debemos compartirlo con todos.
JESUS AVILA GRANADOS

     Convidat per entitats culturals (Patronats de Turisme, Regidories de Cultura, diputacions provincials, associacions i fundacions, Cases de Cultura, Ajuntaments, etc.) De tot Espanya, imparteixo conferències sobre els temes de la meva especialitat (l'edat mitjana, les croades, els templers, els sefardites, l'Espanya musulmana, els càtars, els celtes, la història de la gastronomia, el safrà, la cultura de l'oli d'oliva, els licors artesanals, el pa i els dolços, bandolers i viatgers romàntics...). Conferències que dono, sense notes davant, amenitzades amb projecció d'un centener de imatges digitals, igualment de l'autor.

El 10 d'octubre de 2007, vaig ser convidat, en qualitat de ponent, en el XXIII Saló "MÀGIC" (Fira Espiritual, Paracientífica i Teràpies Alternatives), celebrada al Palau de Montjuïc, de Barcelona, per pronunciar la conferència: "la profecía de l'últim càtar", i la posterior signatura de la meva obra: "La profecia del llorer" (El secret de l'últim càtar), editada per Planeta.

També em conviden a programar interessants tallers culturals, entre els quals, els realizats a iniciativa de la Fundació privada Labrum, de Manresa, sobre templers, càtars i celtes, o els duts a terme el 2010 i 2011, a la ciutat de Gandia, en el singular marc de la seu de Foment (Art i Comerç).

 

 

Altres referències, relacionades amb conferències i events realitzats:

Glorioso Mester -Conferencia Jesús Ávila Granados - Madrid 10 Mayo 2011.wmv