Viajar y escribir nos hace libres; el conocimiento no es un patrimonio del individuo, sino que debemos compartirlo con todos.
JESUS AVILA GRANADOS

 

 

 

--Rutes Andaluses.  El 1988, coordinar un equip de gravació d'una productora, per a la realització d'un documental, com a guionista, titulat: "Rutes Andaluses", que, presentada per Tesaurus TV al Festival de Cinema de Montecarlo (febrer de 1990), van rebre el Primer premi de Vídeo Documental. Després, els tretze capítols, de 28 minuts de durada, van ser emesos en nombroses ocasions pel CANAL SUD, d'Andalusia.

--Matarranya Màgic. A la primavera de 2003, va ser el director científic del I Congrés Nacional "Matarranya Màgic", que va tenir com a escenari el castell de Valderrobres, i es van visitar els diferents llocs esotèrics de l'esmentada comarca Terol, entre els ponents, escriptors i especialistes de la talla de Javier Sierra, Sebastià d'Arbó, Fernando Sánchez Dragó, Emilio Ruiz Barrachina, etc.

--Catalunya Jueva. Al setembre de 2005, a iniciativa de l'entitat cultural "Sant Galderic", de Barcelona, coordinar unes conferències sobre la Catalunya jueva, al claustre i sales interiors del monestir de Sant Jeroni de la Murtra (fundat el 1416), de Badalona (Barcelona), amb projecció d'un centenar de diapositives.

 --Estel·la Ibèrica. L'abril del 2006, l'Excm. Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), em va fer un reconeixement oficial per la meva tasca periodística i literària, el guardó, una reproducció de la "Estela Ibèrica", em va lliurar al Saló de Plens de l'esmentada corporació, la Sra alcaldessa, Isabel García Ripoll.

 

--Temps de Tertúlia. Al maig de 2007, coordinar a Madrid un grup d'especialistes sobre l'Espanya medieval, convidat pel programa TEMPS DE TERTÚLIA, per parlar sobre els templers, entre els assistents, Juan García Atienza, Javier Sierra. Programació que s'emetria per més de 250 canals de TV d'Espanya i Iberoamèrica.

--Paradors. A finals de juny de 2008, coordinar un equip de la productora "CAPA", de París, per gravar un programa sobre els Paradors de Turisme d'Espanya situats a la cornisa Cantàbrica, des Hondarribia (Guipúscoa) a Santiago de Compostela (Galícia), incloent l'Hostal de Sant Marc (Lleó). Programa que seria emès dos mesos més tard pel Canal 3 de TV francesa, i seguit per més de 7 milions de teleespectadors del món francòfon.

--Aliments Ibèrics. Al març de 2009, coordinar el "I Saló d'Aliments Ibèrics", a Montecarlo, fent la presentació d'un total de vint empreses de producció gastronòmica i enològica espanyoles a la capital del Principat de Mònaco.

--Ruta Càtara. L'estiu de 2009, a iniciativa de la Llibreria Serret, de Valderrobres, i l'entitat sociocultural "la Penya del Corb", de Fuentespalda (Terol), coordinar la "Ruta Càtara del Matarranya", excursió de facilitar el descobriment de interessants enclavaments medievals que van estar relacionats amb els perfectes càtars a l'esmentada comarca.

--Presons terrorífiques. A la tardor de 2009 vaig coordinar un equip de producció de "QUART MILENIO", a través de la comarca aragonesa del Matarranya, per gravar un programa sota el títol: "Les presons del terror del Matarranya".

--Rebosteria tradicional. Al març de 2011, vaig ser convidat als estudis de TVE a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), pel programa "Per a tots la 2", per participar en un debat a nivell nacional sobre la rebosteria tradicional. Emissió que va ser seguida per prop de 3 milions de teleespectadors.

--Així curaven els Celtes. Així curaven els celtes. Entrevista realitzada, per Diana Rivadeneira, el 5 d'Abril de 2014, des d'una emissora de ràdio de Montevideo (Uruguay), en directe per a tot el món castellanoparlant, sobre la civilització celta, i grabada després, amb doblatge de Javier Viñas, DINS DEL PROGRAMA: “Mi Voz es tu Voz”, i penjada a Facebook i Youtube:

 

https://www.youtube.com/watch?v=txmt0ca4lhc&feature=youtu.be