Viajar y escribir nos hace libres; el conocimiento no es un patrimonio del individuo, sino que debemos compartirlo con todos.
JESUS AVILA GRANADOS

    Actualment col·laboro a les següents revistes: “Aceite”; “Actualitat”; "Año Cero"; “El Legado Andalusí”; "Enigmas";Estratos”; “Fomento”; “Historia de Iberia Vieja”; “La Confitería Española”; “La Semana Vitivinícola”; "Más Allá de la Ciencia"; “Molinería y Panadería”; “Náutica”; “Rutas del Mundo”; “Sesenta y Más; “Sierra Albarrana”; “Vía Libre”…

 

  Al Racó del Toscar de Beceite (Teruel)

Premis rebuts

1973:   Primer Premi “Castillo de Gardeny”, de treballs periodístics relacionats amb l'art medieval català, publicats al diari “La Mañana”, durant l'any 1972. Lleida.

1974: Primer Premi “Art Català”. Concurs periodístic convocat per “Bankunion”, per una sèrie de reportatges publicats a mitjans de comunicació de difusió nacional sobre edificis monumentals del romànic català. Barcelona.

1975: Primer Premi del Concurs Periodístic convocat per la Obra Sindical d'Artesania, per al foment de l'artesania espanyola, pel reportatge: “La Escuela Massana”, de Barcelona, publicat a la revista “Jano”. Madrid.

1982: XVI Premi Ciutat d’Olot, pel reportatge “La Fageda d’En Jordà: el bosc màgic de La Garrotxa” (Girona), rebut de mans de la escriptora Maria Aurèlia Campmany. Olot.

1982:   “França: Turisme i Gastronomiaa”; rebut a Barcelona, de mans del Sr. Ambaixador de França a Madrid.

1983:   Primer Premi “Europa Humana”, atorgat pel Consell d'Europa, com a millor periodista del continent, per un reportatge sobre la dehesa de Cabañeros (Ciutat Real), publicat a la revista “Algo”. Estrasburg (Alsàcia. França).

1984:   Primer Premi “Europa Humana”, atorgat pel Consell d'Europa, com a millor periodista del continent, per un article d'opinió publicat al diari barceloní “La Vanguardia”. Estrasburgo (Alsàcia, França).

1989:   “Diplôme d’honneur des Services officiels français du Tourisme, en témoignage de ses qualités professionnelles et en remerciment de sa contribution dynamique à la promotion du tourisme français”, per diferentes reportatges publicats a la revista “Náutica”, relacionats amb: la navegació pel Canal del Midi; les millors platges del Mediterrani frances; la illa de Còrsega; a l'extrem atlàntic de Bretanya, i el litoral de Normandia. El lliurament del premi va estar a càrrec de Mme. Martrus, directora del Turisme de França (Maison de France) a Barcelona, al singular marc el 28é Saló Nàutic Internacional (celebrat del 2 al 10 de desembre de 1989), a la “Fira de Barcelona”.

1990:   El Ministeri de Turisme de Turquia em concedeix el Premi “Tutav”, com a periodista estranger que millor ha difòs els valors culturals del pais. Ankara.

1991:   Primer Premi “Monda del Azafrán”, atorgat per l'Excm. Ajuntament de Consuegra (Toledo), pels treballs periodístics publicats a mitjans de difusió nacional sobre la recolecció i elaboració del safrà a la dita localitat castellano-mantxega.

1991:   Millor Vídeo Documental, concedit al Festival de Cinema de Montecarlo, per la redacció dels guions “Rutas Andaluzas”, emessos en cinc ocasions pel “Canal Sur”, d' Andalusia, i també pel Canal Internacional de Televisió, a tots els països de llengua espanyola.

1998:   Premi Internacional de Periodisme “Ciutat d'Almuñécar”; per la promoció de la citada població granadina, a traves d'articles i reportatges publicats a mitjans de comunicació de difusió nacional. Almuñécar.

1999:   Premi “Garbinada” de Periodisme, en 4ª edició. Segon Premi. Atorgat per la citada entitat cultural de la localitat de Granyena de les Garrigues (Lleida).

2000:   Premi Internacional de Periodisme “Ciudad de Almuñécar”; Accèsit; pel reportatge realitzat sobre el “Loro Sexi”, de la citada població de la Costa Tropical andalussa, publicat a la revista “Bú-Bup; la crida dels animals”, de la Fundació Altarriba. Barcelona.

2000:   Premi de Periodisme “Fundació Aena” (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea), pel reportatge: “Plan Director de El Prat: Garantía de Futuro”, publicat a la revista “Fomento” (02/2000; pàgs.. 38/45). Madrid.

2001:   Premi Nacional de Periodisme “José y Jesús de las Cuevas”, convocat per la Delegació de Cultura del Excm. Ajuntament d'Arcos de la Frontera (Cadis), pel reportatge periodístic: “Arcos, una ciutat a la frontera de lo irreal”, publicat al número 19 de la revista “Tierras del Sur”. Arcos de la Frontera.

2001:   Premi Internacional de Periodisme “Pica d’Estats”, a la seva XIII edició, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, dins de la modalitat: Trajectòria. Lleida.

2001:   Premi Internacional de Periodisme “Ciudad de Almuñécar”, convocat pel Patronat de Turisme de l'Excm. Ajuntament d'Almuñécar, per la promoció de la població.

2013:   Premi de la Medalla del Mèrit Agrícola atorgada pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació, Pesca i Defensa del Medi Rural i del Territori, de la República de França.

 

 Davant la “Piedra del Sol”, al castro de Coaña, Astúries

  

Davant l'arbre sagrat de pedra de la villa d'Aínsa (Sobrarbe, Hosca)

  

Davant una creu templària de vuit beatituts, en la localitat d'Ascó (Ribera d’Ebre. Tarragona)